Κυκλοφόρησαν εργαλεία για χειροκίνητη εγκατάσταση των Windows 11

 Εάν δεν θέλετε να περιμένετε να κυκλοφορήσει η ενημέρωση των Windows 11 στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα με μη αυτόματο τρόπο.



Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να φτάσει η πρόσκληση των Windows 11 στους κατάλληλους υπολογιστές με Windows 10 ως δωρεάν ενημέρωση. Στην πραγματικότητα, η Microsoft λέει ότι η διάθεση δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2022. Επομένως, η επιλογή για μη αυτόματη εγκατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος εάν θέλετε τα Windows 11 αμέσως, και θέλετε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε έναν νέο υπολογιστή που φτιάξατε ή το θέλετε ως εικονική μηχανή. Αυτό το εργαλείο εγκατάστασης είναι τώρα διαθέσιμο στον ιστότοπο λήψης των Windows 11 για χρήστες Windows 10 που αναβαθμίζουν στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, ειδικά σε υπολογιστές που δεν υποστηρίζουν επίσημα τα Windows 11.

«Εάν προχωρήσετε στην εγκατάσταση των Windows 11 σε υπολογιστή που δεν πληροί τις απαιτήσεις, αυτός ο υπολογιστής δεν θα υποστηρίζεται πλέον και δεν θα δικαιούται να λαμβάνει ενημερώσεις. Οι ζημιές στον υπολογιστή λόγω έλλειψης συμβατότητας δεν καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή», λέει η Microsoft.

Η Microsoft ενθαρρύνει επίσης τους χρήστες των Windows 10 να αποφύγουν τη μη αυτόματη ενημέρωση σε Windows 11, πιθανώς λόγω σφαλμάτων λογισμικού που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία αναβάθμισης.

Ο ιστότοπος της εταιρείας δίνει στους χρήστες τρεις τρόπους για την μη αυτόματη εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος. Ο πρώτος περιλαμβάνει το Windows 11 Installation Assistant, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει ένα σύστημα Windows 10 στο νέο λειτουργικό σύστημα, διατηρώντας παράλληλα τα παλιά σας αρχεία. Ωστόσο, το εργαλείο θα ελέγξει πρώτα εάν ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Η δεύτερη επιλογή σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο αντίγραφο των Windows 11 μέσω του εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων της Microsoft, το οποίο μπορεί να τοποθετήσει το αρχείο εγκατάστασης σε μονάδα USB με 8GB ή περισσότερα. Η μονάδα δίσκου μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί σε έναν υπολογιστή για εγκατάσταση κατά την εκκίνηση. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε στη συνέχεια να αγοράσετε ένα κλειδί άδειας χρήσης των Windows 11 μέσω Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενεργοποίηση > Μετάβαση στο κατάστημα.

Η τρίτη επιλογή σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows 11 μέσω ενός ψηφιακού αρχείου ISO, καθιστώντας εύκολη την εγκατάσταση σε virtual machine. Αυτή είναι μια εύχρηστη επιλογή για χρήστες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τα Windows 11 χωρίς να εγκαταλείψουν τα Windows 10, καθώς μια εικονική μηχανή μπορεί να τρέξει ως εφαρμογή σε παράθυρο σε υπολογιστή με Windows.

#windows11 #windows11pro #windows11home

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα Windows 11 θα είναι δωρεάν αναβάθμιση, αλλά οι απαιτήσεις συστήματος είναι αυξημένες

Πως κατεβάζουμε το Windows 11 ISO χωρίς να μπλέκεις με το πρόγραμμα Windows Insider